Beschrijving workshops

Hieronder vind je beschrijvingen van de verschillende workshops die ik kan geven. Maatwerk is ook mogelijk. In de agenda vind je de geplande data (klik hier). Je mag me ook bellen voor een andere datum die in je agenda past!Boekselen
---------------------------------------------
Maak van een oud boek een creatieve speeltuin! Boekselen (altered text) is creatief werken met en over de tekst en afbeeldingen die in het boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien krijgt een nieuw leven als kunst- en speelwerk. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, collages maken, knippen, stempelen en borduren. Misschien kun je woorden met elkaar verbinden tot een nieuwe zin of verhaal.
Je neemt zelf een boek mee om in te werken. Alle overige materialen worden verzorgd, evenals koffie, thee, en lekkers. Na afloop krijg je ook nog een handgemaakt Boekselboekje met verdere inspiratie mee naar huis. Kosten huiskamerworkshops: € 25 voor volwassenen, € 15 voor kinderen (vanaf leesleeftijd). Een lunchworkshop kost € 40/€ 20 per persoon en met high tea kost het € 45/€ 22,50 per persoon. Klik hier voor meer informatie.

Stempels maken
---------------------------------------------
Tijdens deze workshop maak je zelf een stempel van gum, naar voorbeeld of eigen ontwerp. En je maakt een mooi doosje om de gum in te bewaren. Gum is zacht materiaal dat je gemakkelijk kunt bewerken met een gutsje en hobbymesje. Als je dat hebt is het handig om zelf een hobbymesje en snijmatje mee te nemen. Ik verzorg de gum. 
Kosten huiskamerworkshops: € 25 voor volwassenen, € 15 voor kinderen (vanaf 10 jaar), inclusief gebruik van materiaal (gum, guts en stempelkussens), koffie, thee en lekkers. Een lunchworkshop kost € 40/€ 20 per persoon. High tea is ook mogelijk. Klik hier voor meer informatie.


Boekselen voor gevorderden
---------------------------------------------
Speciaal voor degenen die al een, twee of zelfs drie keer eerder bij mij hebben geboekseld: nieuwe opdrachten! Lekker pittig en inspirerend. Neem het boekselboekje ook weer mee, dan voeg ik daar een extra bijlage aan toe.


Muurboeksel maken
---------------------------------------------
Voor op je muur: een zelfgemaakt muurboeksel! Je verzint zelf een mooi woord of een korte zin. Daarvan knip je de letters uit boekpagina's. binnen letters ga je boekselen met watervaste technieken. Thuis lijm je de letters met behanglijm op je muur. De letters zijn desgewenst zonder schade te verwijderen en daarna zelfs weer elders te gebruiken. Ook leuk als cadeautje. € 25 voor volwassenen, € 15 voor kinderen, inclusief gebruik van materiaal, koffie, thee en lekkers.


Gevonden Gedichten / Found Poetry
---------------------------------------------
Je maakt een gedicht met behulp van bestaande tekst. In het Engels wordt dit Found Poetry genoemd. Dit is genieten voor tekstgevoelige mensen! € 25 voor volwassenen, € 15 voor kinderen, inclusief gebruik van materiaal, koffie, thee en lekkers. Klik hier voor meer informatie.


Romantische journals kaften
---------------------------------------------
Bij de workshop Romantische journals leer ik je hoe je een boekje (dummy) kunt kaften met stof. Door te kiezen voor een mooi dessin, door het opbollen van de kaft met een vulling en door het royale gebruik van lint als leeslint of om het boekje dicht te knopen, ontstaat een romantisch journal. Voor al je dromen, dichtwerk, doedels en dagboekaantekeningen.


Knutselen met oude boeken
---------------------------------------------
Voorbeeld van een workshop op maat: kerstknutselen met oude boeken. Kerststerren maken, cadeaudoosjes vouwen en nog veel meer. Ook: enveloppen maken, labeltjes maken, verjaardagsslingers maken, bloembollen vouwen, inspiratieschaapjes knutselen, herfstblad slingers maken...


Stempels in opdracht
---------------------------------------------
Je kunt ook door mij ontworpen en gemaakte stempels bestellen, bijvoorbeeld van een logo of naar aanleiding van een geboortekaartje. Prijs tussen de € 10 en € 30, inclusief passende verpakking.


Workshop bij  Nudoen! Woerden
---------------------------------------------
De stichting Nudoen! (van Abrona) heeft een winkel bij de ingang van de bibliotheek in Woerden, Meulmansweg 27. Ik heb hier een verkooppunt van Boekselen, en kan op verzoek een workshop geven.


Workshop bij KersVers in Gouda
---------------------------------------------
Kersvers is een heerlijke winkel met originele, handgemaakte producten. Bij Chansoupe (slow coffee, soep en lunch) kunnen we een of meer tafels reserveren voor een workshop op afspraak. ook bij Kersvers heb ik een verkooppunt van Boekselen. Adres: Lange Groenendaal 66 te Gouda.


Arrangementen in samenwerking met Gouwestek
---------------------------------------------
Gouwestek is een heerlijke plek in Korte Akkeren in Gouda, naast de Malle Molen. Hans de Gier heeft daar zijn catering bedrijf en we maken graag een smakelijke & creatieve combinatie speciaal voor uw feest of uitje.