Workshop

Workshops door Loes Vork

Loes geeft huiskamerworkshops in Gouda voor open inschrijving, maar ook op afspraak en voor groepen, en dus ook op locatie. Maatwerk is ook mogelijk.

  • Workshop Boekselen
  • Workshop Boekselen voor gevorderden
  • Workshop Gevonden Gedichten
  • Workshop Stempels maken van gum
  • Themaworkshops op maat
  • Lezing met miniworkshop

Boekselen

---------------------------------------------

Maak van een oud boek een creatieve speeltuin! Boekselen (altered text) is creatief werken met en over de tekst en afbeeldingen die in het boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien krijgt een nieuw leven als kunst- en speelwerk. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, collages maken, knippen, stempelen en borduren. Misschien kun je woorden met elkaar verbinden tot een nieuwe zin of verhaal.

Je neemt zelf een boek mee om in te werken. Alle overige materialen worden verzorgd, evenals koffie, thee, en lekkers. Na afloop krijg je ook nog een handgemaakt Boekselboekje met verdere inspiratie mee naar huis. Kosten huiskamerworkshops: € 30 voor volwassenen.

Als je tijdens de workshsop het boek Uitgelezen koopt (of je neemt je boek mee naar de workshop) dan krijg je 10 euro korting op de workshop. Dit geldt alleen voor de workshop Boekselen.

Data:zie de agenda
En op afspraak.

Boekselen voor gevorderden

---------------------------------------------

Speciaal voor degenen die al een, twee of zelfs drie keer eerder bij mij hebben geboekseld: nieuwe opdrachten! Lekker pittig en inspirerend. Neem het boekselboekje ook weer mee, dan voeg ik daar een extra bijlage aan toe.

Kosten huiskamerworkshop Boekselen voor gevorderden: € 30 voor volwassenen, inclusief gebruik van materiaal, koffie, thee en lekkers.

Data:zie de agenda
En op afspraak.

Gevonden Gedichten

---------------------------------------------

Je maakt een gedicht met behulp van bestaande tekst. In het Engels wordt dit Found Poetry genoemd. Dit is genieten voor tekstgevoelige mensen!

Kosten huiskamerworkshop Gevonden Gedichten: € 30 voor volwassenen, inclusief gebruik van materiaal, koffie, thee en lekkers.

Data:zie de agenda
En op afspraak.

Stempels maken van gum

---------------------------------------------

Tijdens deze workshop maak je zelf een stempel van gum, naar voorbeeld of eigen ontwerp. En je maakt een mooi doosje om de gum in te bewaren. Gum is zacht materiaal dat je gemakkelijk kunt bewerken met een gutsje en hobbymesje. Als je dat hebt is het handig om zelf een hobbymesje en snijmatje mee te nemen. Ik verzorg de gum.

Kosten huiskamerworkshop stempels maken: € 30 voor volwassenen, inclusief gebruik van materiaal (gum, guts en stempelkussens), koffie, thee en lekkers. De workshop is met name bedoeld voor volwassenen. Kinderen zijn welkom onder (1-op-1) begeleiding van een volwassene. In verband met het scherpe gereedschap is de workshop niet geschikt als kinderfeestje.

Data:zie de agenda
En op afspraak.

Themaworkshop op maat

---------------------------------------------

Voor musea en speciale gelegenheden ontwikkel ik creatieve workshops op maat, waarbij ik technieken toepas zoals tekenen, boekselen en mixed media. Voorbeelden zijn: Droedelen met Erasmus, Wandelen en tekenen door Gouda en Gevonden Gedichten met Henri Fantin-Latour.

Neem contact op met Loes om de mogelijkheden te bespreken.

Lezing met miniworkshop

---------------------------------------------

Lezing over het ontstaan van Boekselen, met als afsluiting een miniworkshop Boekselen voor alle aanwezigen.

Kijk hier voor de uitgebreide beschrijving.Heb je ooit een workshop Boekselen bij me gevolgd, en vind je het leuk om daarover een recensie te schrijven? Dit is de link naar de plek waar je dat kun doen: Google Reviews. 

Als je tijdens de workshsop Boekselen het boek Uitgelezen koopt (of je neemt je boek mee naar de workshop) dan krijg je 10 euro korting op de workshop Boekselen.