Boek

Uitgelezen

Boekselen is creatief werken in en met oude boeken. Iedereen kan het! 

In het boek Uitgelezen beschrijft Loes Vork stap voor stap hoe je een uitgelezen boek verandert in je eigen creatieve speeltuin, ook als je niet creatief bent. Boekselen is spelen, maar ook ontspannen en naar jezelf kijken. Het is heerlijk om allerlei technieken te gebruiken in een afgedankte oude roman, helemaal voor jezelf. Uitgelezen staat vol met opdrachten, uitleg over materialen en technieken en veel inspirerende beelden en verhalen. 

Verander een boek in je eigen creatieve speeltuin.

  • Het boek is online te bestellen; we verzenden op de eerstvolgende dinsdag of vrijdag nadat je betaling binnen is;
  • Je kunt het boek ook bij Loes kopen op een van de beurzen en evenementen dit najaar of tijdens een workshop;
  • Het boek is te koop bij Boekhandel Verkaaik in Gouda, Lange Tiendeweg 35;
  • Er komt ook een verkooppunt in Woerden. Ik vertel je waar precies zodra de boeken daar ook beschikbaar zijn;
  • Als je ook verkooppunt wilt zijn, neem dan even contact op (dat kan ook via het bestelformulier).

Bestellen


Thuisbezorgd
Klik op deze link om het bestelformulier te openen
€ 32,50 inclusief verzending
Betaling per Tikkie, dus geef je 06-nummer en mailadres door.
Je kunt aangeven of je een persoonlijke opdracht wilt in je boek.

Workshop Boekselen
Bij Loes tijdens een huiskamerworkshop
€ 52,50 inclusief uitgebreide workshop 
(Oftewel € 10,- korting op de workshop van € 30,-)
Meld je aan voor een workshop en betaal ter plekke: contant of pin.
Kijk hier naar de workshopdata.
Klik hier om Loes te mailen om je aan te melden of een extra workshop te plannen 

Beurzen en evenementen
Bij Loes tijdens een creatieve beurs of evenement
€ 32,50 inclusief cadeautje en miniworkshop ter waarde van € 10,-
Meld je aan voor de beursworkshop, betaal € 10,- vooruit.
Klik hier voor informatie over boekselen op Paper Passion 18-20 oktober 2019.

Gouda
Bij Loes aan de deur in Gouda
€ 32,50
Maak een afspraak zodat je zeker weet dat Loes thuis is.
Klik hier om Loes te mailen


Wat is boekselen?

Boekselen is het woord dat Loes zelf bedacht als verzamelterm voor allerlei creatieve technieken die je los kunt laten op en met de pagina's van een boek dat je niet meer wilt lezen. 'Ik geniet het meest van het combineren van woorden tot nieuwe zinnen of poëtische combinaties. Maar je kunt nog véél meer met uitgelezen boeken. Het ene idee leidt tot het andere, en het einde van die creatieve reis is wat mij betreft nog lang niet in zicht' aldus Loes.

Geef je daar ook workshops in?

Nadat Loes de resultaten van haar eigen creatieve hobby deelde via social media, kreeg ze diverse verzoeken of ze hier ook workshops in wilde geven. Na lang aarzelen gaf zij uiteindelijk dan toch haar eerste workshop aan een groepje creatieve vriendinnen, en ... het was leuk! Er volgden er nog vele, waardoor het boekselvirus zich de afgelopen jaren al langzaam maar zeker heeft verspreid onder liefhebbers van boeken en creativiteit.

Is daar ook een boek van?

Toen kwam de volgende vraag: is daar ook een boek van? Loes: 'Als klein kind wilde ik al schrijfster worden, dus die vraag deed me wel wat. Toch heb ik nog enkele jaren nodig gehad, en diverse gesprekken met uitgeverijen, om de stap te wagen. Toen ik eenmaal zo ver was wilde ik het ook helemaal zelf doen, en daarom geef ik het boek uit in eigen beheer.'

'De kwaliteit is extra van belang als je een boek zelf uitgeeft. Als Neerlandica en ex-journalist heb ik veel plezier in het schrijven, hoewel ook dan een schrijfcoach / eindredacteur geen overbodige luxe is. Die begeleiding vond ik bij Hanny Schoonderwoerd van Klare Taal. Maar ook de vormgeving vond ik erg belangrijk. Ik wilde er nauw bij betrokken zijn, en samenwerken met een ontwerper met wie ik een klik had. In Emmy van Harskamp van Dotter Design vond ik iemand die begreep wat ik wilde, en die in staat was om het redelijk drukke (want kleurrijke en gevarieerde) materiaal te vatten in een boek dat rust en ontspanning uitstraalt.'


Wat is het effect van Boekselen?


Het is leuk en speels. Het brengt je creativiteit op gang. Tegelijkertijd word je er rustig van. Je hebt er geen speciale vaardigheden of materialen voor nodig; je hebt al alles onder handbereik om meteen te kunnen beginnen. Het snelle resultaat en de eenvoud van de techniek geven je voldoening. Bovendien is boekselen een fijne manier om naar jezelf te kijken, om even stil te staan bij wat er speelt.

Wat doet Loes nog meer?


Loes werkt als communicatiestrateeg en social media trainer. Daarnaast heeft ze creatieve hobby’s die een beetje uit de hand zijn gelopen, zoals het boekselen, maar ook stempels maken van gum en gevonden gedichten. Ieder kwartaal organiseert zij samen met Monique Kemp in Gouda een sketchcrawl (tekenen op locatie). Samen ontwikkelden zij ook Durf te tekenen, de gratis online  tekencursus met een knipoog. Loes is bovendien oprichter van het platform Groene Hart Creatief, voor aanbieders van creatieve workshops en cursussen.

Hoe maak je verbinding?


Verbinding is de rode draad door alles heen. Loes: ‘Ik word er enorm blij van als mensen in verbinding komen met zichzelf, en vervolgens contact kunnen maken met andere mensen met wie ze een klik hebben. Dat gebeurt in mijn werk, waarbij ik mensen met een eigen bedrijf of praktijk help bij het maken van een marketingstrategie. Zodra ze weten wie ze zelf zijn en volgens welke waarden ze leven en werken, zijn ze in staat om de klanten te vinden die bij hen passen en voor wie ze echt verschil kunnen maken. Creativiteit is voor mijzelf een belangrijke manier om die verbinding te kunnen maken met mezelf. Daarom gebruik ik in mijn werk ook graag creatieve technieken. Je leven en je werk worden zo veel fijner als je weet wie je bent, en mensen om je heen hebt bij wie je je goed voelt!’

Hoe kun je het boek kopen?

Het boek is via Loes te verkrijgen: tijdens een beurs, markt of workshop, via de site (thuisbezorgd) of op afspraak aan de deur in Gouda. Verdere uitleg en linkjes vind je bovenin deze blog.